10e ZKN Congres - In verbinding met de patiënt

De industriële Fokker terminal in Den Haag is op 7 juni 2018 het toneel van het tiende ZKN jaarcongres. Meer dan 200 leden en relaties van ZKN zijn aanwezig. Het thema: in verbinding met de patiënt. Iets waar alle aanwezigen zich in een andere rol mee bezig houden. De een als medisch specialist, de ander als toezichthouder en weer een ander als HR-manager. Directeur Paulette Timmerman en voorzitter Hanneke Klopper trappen de dag af. Paulette roept de aanwezigen op om met elkaar vandaag de verbinding aan te gaan.

ZKN en haar leden nemen een niet meer weg te denken rol in, in het Nederlandse zorglandschap. Een rol die we de komende jaren gestaag uitbreiden.” - Hanneke Klopper, voorzitter ZKN

Dagvoorzitter Michiel Peereboom leidt het congres vervolgens in goede banen. Als basisarts kent hij de zorg van binnenuit. “Tijdens mijn studie geneeskunde pakte ik ook het theater op. Daarna had ik de keuze: voor het grote geld gaan of toch dokter blijven. Ik en mijn patiënten zijn blij dat ik de overstap naar het theater maakte”, grapt hij.

De sprekers in beeld

Marc de Hond

Wat zijn dwarslaesie hem cadeau deed

Wil Konings

De powerpatiënt

Monique van der Heijden

Stap voor stap naar een drempelloze digitale wereld

Joris van Eijck

Laat u inspireren en niet remmen

Sophie van Hoytema

Wat denkt het publiek?

Daan Dohmen

Van Domotica naar Dohmotica

Pitch 1: Aernout Somsen

HartWacht levert een bijdrage aan
een toegankelijke en betaalbare toekomst

Pitch 2: Domien Debruyne

Een doorbraak op het gebied
van prostaatkanker

Pitch 3: Christiaan de Boer

De vooravond van
een digitale zorgervaring

Pitch 4: Hanneke Klopper

Rugpoli: de juiste zorg op de juiste plek

Rondetafel discussie

Het is een mooie tijd voor innovatieve zorg

Tot volgend jaar

We zien u graag terug op het ZKN congres 2019

Hoe hebben de bezoekers het congres ervaren?

“Elke keer dat ik het ZKN-congres bezoek helpt mij weer om een beter beeld van onze branche te vormen, vooral door te sparren en te netwerken. Vandaag spreek ik voornamelijk met anderen over het imago van zelfstandige klinieken. We doen zulke mooie, innovatieve dingen en ik denk dat er in publieke beeldvorming nog veel winst te behalen valt. Zowel voor ZKN als organisatie als voor de afzonderlijke klinieken is het essentieel om de wereld constant te blijven vertellen wat wij doen en waarom dat positief bijdraagt aan de zorg in NL. Vandaag was daarvoor voor mij een goede reminder"

Cecile Goldman

operationeel directeur van
Cardiologie Centra Nederland

“Vooral de pitches van de klinieken wisten mij te grijpen, zelfs helemaal aan het einde van de dag. En ook het verhaal van Daan Dohmen zet me aan het denken over wat ik hiermee kan in mijn eigen kliniek. Wij werken met veel vragenlijsten, zowel voor de behandeling, tussentijds als erna. Ik zou dat graag nog uitbreiden met meer metingen, zoals pijnscores. Nu pakken we daar nog ouderwets de telefoon voor op, maar het zou fantastisch zijn als we dat in de toekomst kunnen digitaliseren.”

Merel Keereweer

zakelijk directeur bij Proctos Kliniek

“De patiënt wordt steeds mondiger, actiever en vraagt meer. Het thema van vandaag sluit daar perfect bij aan en prikkelt mij om te blijven nadenken over onze eigen business. De congresbezoekers zijn allen bevlogen en bereid om ver te gaan. Neem bijvoorbeeld de app HartWacht, wat een fantastisch verhaal is dat. Het hele ZKN-congres geeft mij een positieve vibe. We delen hier geen verhalen om te mopperen op een gezamenlijke vijand, maar om van elkaar te leren. Concurrentie voel ik niet. We werken allemaal in een mensen-business. De kleur moet je er uiteindelijk zelf aan geven.”

Tom Cohen

bestuurslid van ZKN en algemeen
directeur van Oogcentrum Noordholland

“Waar klinieken zijn begonnen door medisch specialisten op een specifiek vakgebied, zijn zij uitgegroeid tot een plek waar innovatie begint en uitgedragen wordt. Dat is het belangrijkste wat ik vandaag zie. Het is een antwoord aan de hele maatschappij op wat zorg zou moeten zijn. Het zijn professionals met hart voor de zorg en verstand van ondernemen. Voor de cliënt betekent dit dat de klinieken makkelijk benaderbaar zijn, vrijwel geen wachttijd hebben en constant innoveren.”

Dian van Leeuwen

voorzitter College van Deskundigen
van het ZKN-keurmerk

“Het ZKN-congres vind ik professioneel en inspirerend. Als landelijke apotheek voor zbc's helpen wij klinieken dagelijks om beter in verbinding te komen staan met hun patiënt. Wil Konings had het over de empowerment van de patiënt die wil en kan kiezen. De kliniek heeft hier een centrale rol in en wij faciliteren dit mede.”

Laurens Maussen

bestuurder en eigenaar van
Clinic Care Services

Het ZKN congres 2018 was mede mogelijk gemaakt door: