van behandelingen bij klinieken met een ZKN-keurmerk.

Peter van Beest (62)

Versleten knieën

“Ik heb altijd verschrikkelijke O-benen gehad. Daardoor is het hele spulletje versleten. Er was bijna geen kraakbeen meer over en als bij het lopen bot over bot begint te schuiven, dan is het einde verhaal. De oplossing voor mij waren twee volledige knieprotheses. En passant zijn ook mijn benen nu rechtgezet. Ik ben nog steeds blij dat een maat van de biljartclub me op deze kliniek heeft gewezen. Die had hier zelf een meniscusoperatie ondergaan en was daar erg over te spreken.

Lees verder

Versleten knieën - Peter van Beest (62)

Henk Salome (78)

Zwelling benen door problemen met vochtafvoer

“Nee, ik heb eigenlijk niet iets heel bijzonders. Mijn lymfestelsel werkt niet meer optimaal. Mijn benen houden daardoor vocht vast. Dat soort dingen horen bij mijn leeftijd. Toen ik last kreeg van ontstekingen aan mijn benen ben ik hier in Uden naar de huisarts gegaan, die me naar deze kliniek doorverwees.

Lees verder

Zwelling benen door problemen met vochtafvoer - Henk Salome (78)

Esther Baar, moeder van Bo Baar (5)

Loopoor

“Loopoor klinkt misschien niet meteen ernstig. Maar voor Bo was het een lijdensweg. Vier jaar geleden begon de pijn. Om een lang verhaal kort te maken: het trommelvlies van Bo heeft de bijzondere eigenschap zich na een ontsteking niet te sluiten. Na een reeks ontstekingen had ze uiteindelijk nog maar een derde van haar trommelvlies over. Zo ging een groot deel van haar gehoor verloren. Bo praatte daardoor harder en het volume van de TV moest voor haar omhoog. Ze hoorde ook bepaalde medeklinkers niet. Dat was een reden voor ons om haar op school een jaar extra te laten kleuteren.

Lees verder

Loopoor - Esther Baar, moeder van Bo Baar (5)

Samantha de Vink (23)

Chronische oorontsteking

“Wanneer de problemen begonnen? Volgens mijn ouders was ik negen maanden toen ik voor het eerst met een oorontsteking naar de dokter ging. Helaas zijn de problemen met mijn oor een vast onderdeel van mijn leven. Elke keer weer begint de ontsteking, vooral in mijn linkeroor. Op school was ik vaak meer met de pijn bezig dan met de les. Naarmate ik ouder word, heb ik minder vaak ontstekingen. Maar als ik ze heb, zijn ze veel heftiger.

Elke keer als ik last krijg, ga ik hier naartoe. Ik ben al twee keer aan mijn linkeroor geopereerd en regelmatig worden er buisjes geplaatst die ervoor zorgen dat ik minder last van de ontstekingen heb. Het fijne van deze kliniek is dat ik altijd kan bellen als ik pijn heb, de 48 uur na de operatie zelfs midden in de nacht. Nog nooit is de telefoon meer dan twee keer overgegaan voor er werd opgenomen. En dan krijg ik geen assistent aan de lijn, maar een behandelend arts.

Lees verder

Chronische oorontsteking - Samantha de Vink (23)

Nathaly van der Geld (29)

Blaaspijnsyndroom / interstitiële cystitis

“Het duurde veel te lang voor werd vastgesteld wat ik had. Als ik eerder bij deze specialist van Gynos terecht was gekomen, had ik mijn opleiding als psychiatrisch verpleegkundige en het daaraan verbonden werk in de zorg niet hoeven opgeven. Werken en leren was op een gegeven moment gewoon onmogelijk. Door de aanvallen trekt je blaas in korte tijd samen. De pijn trekt door naar je benen. Niets helpt dan. Zelfs morfine kan de pijn niet onderdrukken.

De arts die me hier behandelt, is een van de vijf deskundigen op het gebied van interstitiële cystitis. Ik ben heel blij dat ik bij hem terecht ben gekomen. Voor ik bij hem kwam, had ik een lange geschiedenis van foute diagnoses. Door alle antibioticakuren is mijn afweer enorm verzwakt. Ook de andere behandelingen en medicijnen bleken eerder negatief dan positief te hebben gewerkt.

Lees verder

Blaaspijnsyndroom / interstitiële cystitis - Nathaly van der Geld (29)

Ursula van Eijk (47)

Complicatie bij borstprothese

“Ik was nog onder behandeling bij een ander ziekenhuis toen het mis ging met mijn borstprothese. De onvermijdelijke conclusie was dat het siliconen-implantaat er weer uit moest. Na de operatie bleef er een wond achter. De chirurg zei dat die snel weer dicht zou gaan. Maar omdat de kwaliteit van de huid door de bestraling heel slecht was geworden, gebeurde dit niet. Wat volgde waren maanden waarin ik de wond moest spoelen. Ondertussen kon je door de wond mijn borstbeen zien. Ik zou opnieuw geopereerd moeten worden. Maar mijn chirurg had het erg druk. Ruim vier maanden na het verwijderen van het implantaat zou hij pas weer tijd hebben.

Lees verder

Complicatie bij borstprothese - Ursula van Eijk (47)

Rein Schrauwen (75)

De ziekte van Dupuytren

“Door de ziekte trekken mijn vingers een voor een krom. Dat is een gevolg van een verharding van het bindweefsel van de hand. Wat de oorzaak van Dupuytren is, weten ze helaas nog niet. Wel is duidelijk dat er een erfelijke component aan zit. Het is echt een lastige, vervelende ziekte. Een e-mail met de kleine knopjes van je telefoon versturen is al lastig. De ziekte genezen kan helaas niet. Dat betekent dat ik steeds weer opnieuw aan een aangetaste vinger geopereerd moet worden.

Lees verder

De ziekte van Dupuytren - Rein Schrauwen (75)

Lex Houterman (62)

Angina pectoris (vernauwing van de hartslagader)

“Mijn huisarts kwam met de suggestie om naar deze kliniek te gaan. Je hebt daar uitstekende specialisten en kunt er meteen terecht, zei hij. Ik was toen nog in de fase van mijn leven dat ik altijd haast had, dus de keuze was snel gemaakt. Ik worstelde toen al lang met mijn gezondheid. Ik had pijn in mijn rug en moeite met ademhalen. Op dat moment was ik al minder gaan werken omdat ik last had van vermoeidheid en hartkloppingen.

Bij het onderzoek bleek helaas dat het mis was. Vanaf dat moment ben je een hartpatiënt. Dat is niet alleen fysiek zwaar, maar ook mentaal. Daarom is het belangrijk dat hier mensen werken die blijk geven van empathie. Afspraken zijn vlot geregeld en steeds heb je het gevoel dat iedereen de tijd voor je heeft. Het is voorgekomen dat mijn specialist me om tien uur ‘s avonds vanuit zijn auto belde omdat hij nog eens had nagedacht over een vervolgstap. De HartKliniek groeit nu snel, maar ik hoop wel dat dat intermenselijke behouden blijft.

Lees verder

Angina pectoris (vernauwing van de hartslagader) - Lex Houterman (62)

Sandra Grandadam (38)

Baarmoederhalsafwijking

“Als het om baarmoederhalskanker gaat, behoor ik absoluut tot de risicogroep. Ik heb de ziekte van Crohn en vanwege de medicijnen die ik daarvoor gebruik, moet je wat dat betreft het zekere voor het onzekere nemen. Omdat ik me bezighoud met het HPV-onderzoek liet ik al heel lang jaarlijks uitstrijkjes maken.

Lees verder

Baarmoederhalsafwijking - Sandra Grandadam (38)

Jettie Liezenberg-Disse (70)

Staar

“Bij het autorijden merkte ik dat ik de bordjes niet kon lezen en het begon me op te vallen dat ik zo moe was in de ogen. De huisarts raadde me aan mijn ogen te laten onderzoeken. Gelukkig kon ik hier al na twee dagen terecht. Ik schrok wel van de uitslag: staar. Met één oog had ik nog maar 30 procent zicht, en met het andere 60 procent.

Lees verder

Staar - Jettie Liezenberg-Disse (70)

Patrick Stam (19)

Gescheurde kruisband

“Ik was die wedstrijd bijna voorbij de verdediger. Maar net toen ik mijn been neerzette, kreeg ik een harde schouderduw. Ik dacht eerst nog dat er niks aan de hand was. Nadat ik in korte tijd twee keer door mijn knie was gezakt, wist ik dat het goed mis was. In het streekziekenhuis zei de arts meteen dat zeer waarschijnlijk de kruisband van mijn rechterknie was gescheurd. Het zou wel even duren voor er een MRI van mijn knie gemaakt kon worden, en voor er geopereerd kon worden zou ik zo één à twee maanden verder zijn geweest.

Lees verder

Gescheurde kruisband - Patrick Stam (19)

Jane Heijgen (49)

Borstkanker

“Het was net of ik in een B-film zat en dan nog een heel slechte. Ik zat in een kil ziekenhuiskamertje tegenover een arts die me na het onderzoek op zakelijke toon meedeelde: ‘U heeft borstkanker. Een borstsparende operatie kan niet, dus we moeten opereren. En we gaan nog een onderzoek doen of de kanker niet via de lymfe is uitgezaaid.’ Ik keek naar mijn buurvrouw die ik godzijdank had meegenomen en dacht: gaat dit over mij? Vervolgens werd het vervolgonderzoek gedaan en moest ik nog een volle week wachten op wat mijn doodvonnis kon zijn. En dat terwijl het ook mogelijk is die uitslag snel te geven. Nee, in dat ziekenhuis wil ik niet worden geopereerd, besloot ik.

Heel toevallig had mijn zoon een documentaire over deze kliniek gezien. Hij zei: ‘Mam, dit is echt iets voor jou.’ Het is misschien wel de beste beslissing van mijn leven geweest om hierheen te gaan. Ik word steeds weer emotioneel als ik aan de eerste keer denk dat ik hier kwam. Het was zo anders. Die mooie omgeving. De rust in het ziekenhuis. Ik kon haast niet geloven dat de verzekering dit allemaal gewoon vergoedde. Ik kreeg een heerlijk kopje koffie en er werd meteen aan me gevraagd hoe het met me ging.

Lees verder

Borstkanker - Jane Heijgen (49)

Chris Gresnigt (52)

Slecht zicht (-10)

“Zonder bril of lenzen kon ik nauwelijks zien. Sinds mijn pubertijd had ik zelfs -10. Heel lang ging het prima met mijn lenzen. Maar tijdens lange avonddiensten kreeg ik door de airco steeds vaker last van irritatie aan mijn ogen. Terug naar een bril vond ik geen optie. Dat heeft ook met mijn werk te maken. Ik heb gelukkig nooit met fysiek geweld van onze doelgroep te maken gehad, maar je moet daar wel altijd op bedacht zijn. Stel dat iemand je bril van je hoofd slaat, dan ben je reddeloos verloren en heeft ook je collega een probleem.

Ik koos voor deze kliniek omdat ik absoluut geen risico’s wilde nemen. Ik had op Zorgkaart Nederland al gezien dat de patiënten die hier zijn behandeld uiterst tevreden waren. Ook van bekenden had ik heel goede verhalen gehoord. Wat me definitief overtuigde is dat ze hier heel veel werken met de ICL-techniek. Dat is een operatie waarbij lenzen worden geïmplanteerd.

Lees verder

Slecht zicht (-10) - Chris Gresnigt (52)

Jos de Weerd (27)

Ziekte van Crohn

“Ik was mijn hele jeugd dik. Toen ik zeventien was gooide ik het roer om. In korte tijd viel ik veertig kilo af. Over de oorzaak van de ziekte van Crohn is weinig bekend, maar ik denk dat het in mijn geval is getriggerd door het snelle afvallen. Ik begon me daarna steeds beroerder te voelen. Regelmatig kreeg ik koliekpijnen. Het is moeilijk de pijn te beschrijven... Alsof je maag een droge zeem is die wordt uitgewrongen. Het was het begin van een lange reeks klachten.

Uiteindelijk is hier de diagnose gesteld. Crohn is een ziekte waarbij het afweersysteem te goed werkt, om het zo maar uit te drukken. Het gevolg is dat ook gezonde delen van je lichaam worden aangevallen. Bij mij leidde het onder andere tot galstenen, een scheurtje aan het eind van de darm, fistels in de darmen, een abces op de huid en aften in de mond. Het lastige is dat er niet een bepaald virus is dat de ziekte veroorzaakt. Je moet een aantal symptomen bij elkaar optellen. Je kunt er ook nooit van genezen.

Lees verder

Ziekte van Crohn - Jos de Weerd (27)

Daniëlle G. (49)

Angina pectoris (vernauwing van de hartslagader)

“Ik heb echt een engeltje op mijn schouder. Want als ik hier niet naartoe was gegaan, was ik misschien wel dood geweest. Ik weet nu dat ik een wandelende tijdbom was. De hartslagaderen waren dichtgeslibd. Ik had het zelf niet eens zo door. Het was mijn zuster die merkte dat ik bij het lopen heel snel moe werd. Toen ik hier binnenstapte, was ik in het ziekenhuis (niet de HartKliniek dus) al ingepland voor een operatie aan mijn baarmoeder. Als die was doorgegaan, had ik het zeker niet overleefd.

Mijn geluk was dus dat ik hier heel snel terecht kwam. Om precies te zijn al een dag nadat ik bij de huisarts was geweest. Vanuit hier werd ik meteen doorverwezen naar het ziekenhuis voor een hartkatheterisatie. Daarna volgde al snel een openhartoperatie. In totaal zijn vier omleidingen gemaakt.

Lees verder

Angina pectoris (vernauwing van de hartslagader) - Daniëlle G. (49)

Christina Lagcher-Smit (72)

Hartritmestoornissen

“Het zijn hier echt prima artsen, hoor. Maar weet je wat voor mij soms het allerbelangrijkste is als ik hartritmestoornissen heb? Dat ik weet dat ik altijd kan bellen en dan een vertrouwde specialist aan de telefoon krijg. Het is voorgekomen dat ik midden in de nacht opbelde. Mijn specialist was helemaal niet chagrijnig. Toen ik een beetje begon te huilen zei hij dat ik niet bang hoefde te zijn. Hij raadde me aan eerst rustig een kopje thee te drinken en even televisie te kijken voor wat afleiding. Dat helpt me op zo’n moment al zó veel.

Ik ken de specialisten die deze kliniek zijn begonnen nog uit de tijd dat we allemaal nog in het ziekenhuis werkten. Ze hadden allebei een uitstekende reputatie. Toen de cardioloog die me eerder behandelde een baan in Limburg kreeg, heb ik me hier gemeld. Ik kon meteen langskomen. Je hoeft hier nooit lang te wachten op een afspraak.

Lees verder

Hartritmestoornissen - Christina Lagcher-Smit (72)

Peter Dingemans (73)

Verhoogde PSA-waarde (indicatie van mogelijk prostaatkanker)

“Ik zag heel eerlijk gezegd op tegen het onderzoek. Ik heb wat je noemt een lage pijngrens en ik kende verhalen van mannen die bij het onderzoek door de pijn zijn flauwgevallen. In ziekenhuizen doen ze het meestal door via de endeldarm biopten te nemen (stukjes weefsel verwijderen). Hier kiezen ze voor een modernere en efficiëntere methode. Eerst werd in het Radboud-ziekenhuis een MRI-scan gemaakt waardoor nauwkeurig werd vastgesteld of en zo ja waar de verdachte cellen zaten. Daarna werden in deze kliniek de biopten genomen. Niet via de endeldarm, maar direct door de huid tussen balzak en anus, exact van de verdachte plekken. Dat doen ze met behulp van de MRI-scan en een echoapparaat.

Lees verder

Verhoogde PSA-waarde (indicatie van mogelijk prostaatkanker) - Peter Dingemans (73)

Theo Quist (59)

Colitis ulcerosa

“Ik ben hier vanwege de specialist. Die behandelt me al vanaf dat ik in 2009 in het ziekenhuis terecht kwam. Toen hij overstapte naar deze kliniek was het voor mij vanzelfsprekend dat ik hem zou volgen. Wat me vooral aanspreekt, is dat hij niet zomaar opereert. Dat doet hij alleen als het echt niet anders kan. Veel mensen met colitis krijgen een stoma.

Het is belangrijk dat hij je als persoon ziet. Die persoonlijke benadering is ook de kracht van al de mensen die hier werken. Colitis is een ingrijpende ziekte en als ik bel, begrijpen ze dat het geen flauwekul is. Ik heb altijd met dezelfde personen te maken. Mensen die jou kennen en aan wie je niet elke keer je hele geschiedenis hoeft te vertellen.

Lees verder

Colitis ulcerosa - Theo Quist (59)

Tamara Konings (36)

Constitutioneel eczeem

“Voor mij is het heel belangrijk dat ik het gevoel heb dat ik serieus genomen word. Je kan het zo gek niet bedenken, of ik heb het geprobeerd. Van zonnebloempitten onder mijn ellebogen tot een door natuurgenezers voorgeschreven paardenmelkbehandeling. Ze begrijpen hier dat als je deze ziekte hebt, je er echt alles aan doet om in elk geval minder last te hebben.

Lees verder

Constitutioneel eczeem - Tamara Konings (36)

Evelyne Lafosse (58)

Duimbasis-artrose

“Na het kickboksen voelde ik een onwijze pijn aan mijn duim. Uit onderzoek bleek dat het artrose was. Ik ben nog steeds heel blij dat de fysiotherapeut van mijn sportschool me op deze kliniek wees. Want volgens mijn huisarts moest ik maar met de pijn leren leven en de rest van mijn leven pijnstillers slikken.

Je merkt dat hier echt topspecialisten werken. Dankzij een innovatieve operatie kan ik mijn linkerduim weer bewegen en is de pijn weg. Binnenkort volgt een operatie aan mijn rechterduim. Het klinkt misschien raar, maar ik kan daar gewoon niet op wachten.

Lees verder

Duimbasis-artrose - Evelyne Lafosse (58)

Mariette van Katwijk (46)

Borstverkleining en borstlifting

Al jaren had ik de wens om mijn borsten te laten verkleinen en direct te liften. Vorig jaar is mijn wens in vervulling gegaan bij Boerhaave Medisch Centrum.

Mijn eerste contact had ik met een consulente. Zij vertelde alle praktische informatie en gaf mij het nodige leesvoer mee. Tevens kreeg ik haar telefoonnummer, mocht ik na de afspraak nog vragen hebben dan kon ik haar altijd bereiken. Dit vond ik zeer prettig. Een paar dagen later had ik een afspraak met de chirurg. Tijdens deze afspraak heb ik mijn wens besproken, de consulente was hier ook bij aanwezig. Ik had een nadrukkelijke wens qua cupmaat. De chirurg liet mij beeldmateriaal zien en besprak de mogelijkheden. Na het prettige gesprek heb ik met de consulente mijn keuze besproken en vastgezet.

Lees verder

Borstverkleining en borstlifting - Mariette van Katwijk (46)

Arie Eliëns (52)

Versleten kraakbeen knieën

Ik had al jaren last van mijn knieën. Waarschijnlijk ooit ontstaan door het voetballen. In 1993 viel ik van een zeven meter hoog balkon. Die klap gaf mijn knieën een enorme optater, waar ik O-benen aan overhield. Het kraakbeen was erg versleten.

De pijn was bijna ondraaglijk. ‘Je bent te jong voor nieuwe knieën’, kreeg ik in het ziekenhuis steeds te horen. Moest ik weer naar de fysiotherapeut. Kreeg ik het zoveelste recept voor heel veel pillen per dag. Vorig jaar was ik het zó beu, ik kon bijna niet meer lopen. Ik ging naar een specialist voor een MRI-scan. Hij gaf direct aan dat ik eerder had moeten komen, ik had namelijk een stuk van mijn onderbeen afgelopen. Van een kennis hoorde ik goede verhalen over ViaSana. Daar maakte ik een afspraak voor een second opinion. ‘Wat een drama, je hebt nieuwe knieën nodig’, bevestigde de arts. En wat denk je? Daar loop ik nu al mee rond, zonder pijn. Ik ben zo dankbaar.

Lees verder

Versleten kraakbeen knieën - Arie Eliëns (52)

Elba Calmero (65)

Gynaecologische problemen

Ik had gynaecologische problemen, gerelateerd aan de menopauze. Bij een ziekenhuis kom je vaak bij een coassistent terecht, en meestal bij een man. Ik ben een vrouw van een andere cultuur en wat ouder – ik praat niet zo gemakkelijk over wat ik ‘van onderen’ heb. Zeker bij een mannelijke arts vertel ik dan toch niet alles.

Mijn huisarts was best boos dat ik zo lang door was blijven lopen met mijn klachten. Hij verwees me door naar de Vrouwenkliniek, waar ik met vrees binnenstapte. Deze vrees was echter ongegrond. Iedereen stelde mij meteen op mijn gemak. Er werken alleen vrouwen, die precies weten waar ze het over hebben. Dan voel je je ook losser, vrijer om te praten.

Lees verder

Gynaecologische problemen - Elba Calmero (65)

Eric Vlaanderen (53)

Behandeling van angina pectoris

Acht jaar geleden kwam ik bij Cardiologie Centra Nederland voor de behandeling van angina pectoris, pijn op mijn borst. Ik koos voor deze zelfstandige kliniek door hun snelheid van handelen; ik zag een wachtlijst niet zitten.

De cardioloog luisterde naar mijn klachten, onderzocht me zorgvuldig en maakte een ECG. Daaruit bleken niet direct grote hartproblemen. Toch vermoedde hij dat er meer met mij aan de hand was. Daarom gaf hij het academisch ziekenhuis opdracht voor directe vervolgonderzoeken. Toen bleek dat ik vijf bypasses en een openhartoperatie moest ondergaan. Behoorlijk heftig, want ik was op dat moment pas 45. Maar wat ben ik blij dat het gebeurd is! Dankzij het adequate en efficiënte handelen van de cardioloog kan ik dit nu navertellen.

Lees verder

Behandeling van angina pectoris - Eric Vlaanderen (53)

Helma van de Wiel (48)

Venous lake op mijn lip

Louter lovende woorden voor kliniek DermaPark, want daar heb ik uitstekende ervaringen mee. Jaren geleden kwam ik er vaker voor de specialistische behandeling van huidaandoeningen.

Recent ben ik behandeld voor een zogeheten venous lake op mijn lip. Dat is een soort bloedblaar die ontstaat door verwijding van een vaatje. Niets ernstigs, ik liep er al 20 jaar vrolijk mee rond. Tot mijn schoonheidsspecialiste opperde dat ik het gemakkelijk weg kon laten laseren.

Om hierover deskundig advies in te winnen, klopte ik aan bij DermaPark. De arts wilde liever geen laser gebruiken door de kans op littekens of een blijvende verkleuring.

Lees verder

Venous lake op mijn lip - Helma van de Wiel (48)