PERSBERICHT

Dialysecentrum Ravenstein behaalt als eerste zelfstandige kliniek VIPP module A1

Zoetermeer, 03-08-2018 - Begin augustus heeft Dialysecentrum Ravenstein als eerste zelfstandige kliniek in Nederland module A1 (Patiënt en Informatie) binnen het VIPP fase 2-programma (Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional) behaald binnen de gestelde deadline voor zelfstandige klinieken van 1 oktober 2018. Eerder zijn binnen VIPP fase 1 (gericht op ziekenhuizen) al modules behaald, nu is met Dialysecentrum Ravenstein ook de eerste mijlpaal voor VIPP fase 2 (gericht op zelfstandige klinieken) gehaald.

Dialysecentrum Ravestein heeft eind juli succesvol de audit voor module A1 van het VIPP fase 2-programma doorlopen. Bij module A1 staat centraal dat een patiënt middels een download inzicht kan verkrijgen in zijn medische gegevens.

Paulette Timmerman, directeur Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN): “Met het behalen van module A1 is Dialysecentrum Ravenstein de eerste zelfstandige kliniek van Nederland die gereed is vóór de deadline van 1 oktober 2018. Een prestatie waar de kliniek trots op mag zijn. Wij willen Dialysecentrum Ravenstein dan ook van harte feliciteren.”

Het VIPP-programma is een initiatief van het ministerie van VWS met als doel patiënten meer regie over en inzicht te geven in hun medische gegevens. In totaal hebben 104 zelfstandige klinieken, leden en niet-leden van ZKN, VIPP-subsidie ontvangen, waarvan 87 voor module A1. Het doel van de subsidie is om in 2020 gereed te zijn om patiënten digitaal toegang te verschaffen tot hun eigen medische gegevens en om medicatiegegevens uit te wisselen. De subsidie is verdeeld over diverse modules, waarbij module A1 de eerste deadline kent.

Daan Hollander, internist en directeur Dialysecentrum Ravenstein: “Met het ambitieuze VIPP-programma loopt Nederland voorop in digitale informatievoorziening voor de patiënt. Wij konden deze eerste audit van het VIPP-programma zo mooi op tijd halen dankzij het enthousiaste en slagvaardige team van ZKN.”

Dialysecentrum Ravenstein behaald VIPP module A1

Van links naar rechts van Dialysecentrum Ravenstein: Thelma van der Heijden, Mirella van der Mooren, Raoul van Ansenwoude (ZKN), Daan Hollander, Jessica Janssen en Wilna van der Ven.


Over VIPP & ZKN
VIPP fase 2, Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling tussen Patiënt en Professional is een project binnen Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). ZKN ondersteunt in opdracht van VWS zowel leden als niet-leden van ZKN bij het behalen van de VIPP-doelstellingen.

ZKN behartigt sinds 1990 als branchevereniging, de belangen van onze leden. In 2018 heeft ZKN 138 leden en 8 kandidaat-leden, die samen 358 vestigingen door heel Nederland hebben. 94% van de ZKN-klinieken levert verzekerde zorg. Onze leden beschikken allemaal over het ZKN-keurmerk. Dit keurmerk staat voor medische specialistische zorg van hoge kwaliteit, persoonlijke aandacht, korte wachttijden, patiëntveiligheid en uitstekende service en nazorg. Zie voor meer informatie: www.zkn.nl. Voor meer informatie over VIPP verwijzen wij u naar: www.zkn.nl/vipp

Contactgegevens.

Zilverstraat 69, 2718 RP,
Postbus 340, 2700 AH,
Zoetermeer
Tel +31 (0)70 -317 79 80
vipp@zkn.nl