23-08-2018 - Patiëntenfederatie Nederland en Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN), vernieuwen hun samenwerking met twee jaar tot 2020. Met de vernieuwde samenwerking komt er nog beter inzicht in patiëntervaringen in zelfstandige klinieken. Deze ervaringen helpt bij het kiezen van een passende zorgverlener of -instelling. Patiënten gaven zelfstandige klinieken in 2017 een rapportcijfer van 8,8.

Behoefte aan betrouwbare informatie
ZorgkaartNederland is in 2009 van start gegaan als een onafhankelijk initiatief van Patiëntenfederatie Nederland. Inmiddels hebben meer dan 600.000 mensen hun ervaring met de zorg op deze ervaringssite vermeld. Er zijn 125.000 zorgaanbieders te vinden. Elke maand bezoeken meer dan 1 miljoen mensen de site. “Er is grote behoefte aan zo’n platform en deze behoefte neemt alleen maar toe”, aldus Dianda Veldman, directeur-bestuurder van Patiëntenfederatie Nederland (foto: links). “Bij het kiezen van de beste zorg hebben mensen behoefte aan betrouwbare informatie. Door het grote aantal waarderingen op ZorgkaartNederland kunnen we zulke informatie bieden. Door samen te werken met ZKN kunnen we nog meer waarderingen ophalen van mensen die zorg krijgen in een zelfstandige kliniek.”

Meerwaarde van zorg in klinieken
Paulette Timmerman, directeur ZKN (foto: rechts): “Via ZorgkaartNederland ontdekken steeds meer mensen de kwaliteit en meerwaarde van zorg in klinieken. Eind 2017 hadden zelfstandige klinieken gezamenlijk bijna 40.000 beoordelingen. We zijn dan ook verheugd om onze samenwerking met ZorgkaartNederland voort te zetten.”

In 2014 is de eerste overeenkomst getekend tussen Patiëntenfederatie en ZKN. In de nieuwe versie ligt nog meer dan voorheen de nadruk op samenwerking en informatievoorziening. ZKN gaat deel uitmaken van de adviesraad van ZorgkaartNederland. Deze adviesraad zet zich in voor de verdere ontwikkeling van de ervaringssite. Tevens bevat de oveenkomst een ledenvoordeel voor ZKN-leden.