ZKN staat voor Zelfstandige Klinieken Nederland. Wij behartigen als branchevereniging, sinds 1990, de belangen van onze leden. In 2018 heeft ZKN 138 leden met het ZKN-keurmerk en 8 kandidaat-leden, die samen 358 vestigingen door heel Nederland hebben. Onze leden beschikken allemaal over het ZKN-keurmerk. Dit keurmerk staat voor medische specialistische zorg van hoge kwaliteit, voor persoonlijke aandacht, korte wachttijden, patiëntveiligheid en uitstekende service en nazorg.

Klinieken met een ZKN-keurmerk bieden medisch-specialistische zorg. Van de ZKN-klinieken levert 94% verzekerde zorg. In 2016 werden 794.000 patiënten behandeld in een kliniek en bedroeg de omzet van de verzekerde zorg 706,6 miljoen.*

Zelfstandige klinieken focussen zich voor het merendeel bewust op één of enkele specialismen. Iedereen binnen de kliniek is met dat specialisme bezig. Dit zorgt er voor dat zij elke dag de beste kwaliteit, de kortste wachttijd en juiste service kunnen bieden.

Patiënten waarderen deze aanpak. Niets voor niets behalen klinieken het hoogste cijfer voor patiënttevredenheid van alle medisch specialistische zorgaanbieders, namelijk een 8,8**.

Innovatieve zorg
Kenmerkend voor ZKN-klinieken is het innovatieve karakter; vernieuwende behandelwijzen en een vooruitstrevende manier om proces en organisatie invulling te geven.

* Bron: Vektis 2016
** Bron: Zorgkaart Nederland, 2017

Meer weten over ZKN?

Sponsors

ZKN wordt ondersteund door: